Recharge tillsätter ny vd

Håkon Vist tar över ledarrollen i Recharge. Foto: Recharge

Håkon Vist är nu redo att ta en ledarroll i utvecklingen av laddinfrastruktur och den nu augusti tillträder han som vd för Recharge, Nordens ledande laddoperatör. Vist kommer från tjänsten som vd för Veolia Nordic.

– Jag är glad över att ansluta mig till Recharge i denna spännande tid i företagets tillväxt. Det är en verksamhet med en stark meritlista och stor potential. Jag tror att målen med att utöka nätverket och ge en sömlös upplevelse för konsumenten är precis vad marknaden behöver. Jag ser mycket fram emot att arbeta med Recharge-teamet för att nå dessa mål”, säger Håkon Vist. 

Recharge ska bygga 1000 nya snabbladdare i Sverige, men upplever utmaningar med långa ledtider.

– I Sverige hinner elnäten inte med i utvecklingen. Det finns en fara för omfattande flaskhalsar framöver, något som kan sätta käppar i hjulen för utvecklingen av den svenska laddinfrastrukturen. En stor andel av våra tusen laddpunkter hade redan varit driftsatta om vi hade haft tillräckligt med effekt. Vi kommer att använda våra resurser för att försöka hjälpa regeringen att lösa dessa utmaningar framåt, säger Vist.

– Vi är glada över att ha Håkon ombord för att leda vår spännande verksamhet. Vi har höga ambitioner för Recharge. Håkon har både den expertis och erfarenhet som behövs för att skala verksamheten effektivt, samtidigt som vi säkerställer att vi ständigt strävar efter att erbjuda marknadens bästa kundupplevelse, säger Roy Williamson, styrelseordförande i Recharge.

– För mig är det viktigt att arbeta mot ett meningsfullt mål. Under hela min karriär har jag utvecklat infrastruktur och tjänster som bidrar till det gröna skiftet och som bidrar till kampen mot klimatförändringarna. I den meningen är elbilsrevolutionen en av de mest lovande förändringarna. Jag kunde inte motstå möjligheten att bidra här och att förbereda Recharge för framtiden, säger Vist.

Rechargedriver 3 800 laddpunkter och hanterar 300 000 laddningssessioner varje månad. 2021 laddade elbilsförare sina fordon med 40,1 gigawattimmar vid Recharges laddstationer. Det motsvarar 200 500 000 CO2-fria kilometer, eller 5 000 resor jorden runt.