Stark försäljningstillväxt för Zaptec i Sverige

Zaptec Sveriges omsättning 40-dubblades under 2020. Foto: Zaptec

Zaptec har på kort tid blivit en etablerad aktör i Sverige och har en kraftig tillväxt i försäljningen. Under 2020 hade Zaptec Sverige 20 miljoner kronor i omsättning, vilket är 40 gånger högre jämfört med 2019. Det visar att det finns ett stort behov av gröna laddlösningar för en eldriven transportsektor i Sverige.

 

– Vi är stolta över att kunna rapportera en stark försäljningstillväxt med positivt resultat för Zaptec i Sverige, trots ett utmanande pandemiår. 2020 har gett oss kvitto på att vi har en stabil affärsmodell, riktigt bra produkter och inte minst en kompetent organisation, säger Anna-Karin Andersen, vd för Zaptec i Sverige.

Försäljningstillväxten för Zaptec Sverige har fortsatt även under 2021. Under den första månaden 2021 sålde företaget nästan tio gånger fler laddstationer än under hela 2019. En av de drivande faktorerna är tillväxten av antalet laddbara bilar på svenska marknaden.

– Zaptec ser positivt på den stora tillväxten av antalet laddbara bilar i Sverige generellt, vi månar om ett mer miljövänligt resande. Extra glädjande är det förstås att Zaptec får vara drivande i att möjliggöra energieffektiv laddning av dessa bilar också, säger Anders Thingbø, koncern-vd på Zaptec.

Zaptec Sweden är laddade för ytterligare tillväxt, tillsammans med sina partners. Det senaste året har 22 återförsäljare blivit drygt 120, och återförsäljarnätverket fortsätter att växa. Detta förbättrar tillgängligheten för investeringar av elbilsladdare avsevärt.

– För oss på Zaptec är våra återförsäljare oerhört viktiga. Ett nära samarbete innebär att vi växer tillsammans vilket är en stor anledning till att vi har haft god tillväxt, och möjliggör att du kan ladda din bil med Zaptec nästan var du än bor i Sverige, avslutar Anna-Karin Andersen.