Siemens levererar likriktarstationer och nätstationer till nya tunnelbanan

Här sprängs det för nya tunnelbanan. Foto: Region Stockholm

Region Stockholms Förvaltning för utbyggd tunnelbana har tilldelat Siemens Mobility uppdraget att leverera likriktarstationer och nätstationer till den nya tunnelbanan i Stockholm. Projektet är värt cirka 230 miljoner kronor och kommer att starta omgående och pågå i flera år framåt.

I takt med att Stockholmsregionen växer finns behov av en utbyggnation av kollektivtrafiken, vilket bland annat resulterat i ett beslut att bygga ut tunnelbanan med en gul linje som kommer att gå från Odenplan till Arenastaden, och en förlängning av Blå linje från Akalla till Barkarby samt från Kungsträdgården till Nacka och Söderort. Dessutom ska Blå linje kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen, och en ny sträcka byggas mellan Fridhemsplan och Älvsjö. 

Nu står det klart att Siemens Mobility blivit utvalda att leverera likriktarstationer och nätstationer till den nya tunnelbanan. Leveransen kommer att ske i etapper under byggnadsperioden.

– Ett välfungerande tunnebanesystem är en viktig faktor i livspusslet för många boende i Stockholmsregionen. När gula linjen och övriga tillbyggnationer är på plats kommer ännu fler kunna nyttja det här effektiva och hållbara transportsättet, och vi är både stolta och glada över att vara med på ett hörn av ett så omfattande och viktigt projekt”, säger Anders Engstedt, Key Account Manager för affärsområdet Rail Electrification på Siemens Mobility.