Ny vice vd för Copenhagen Malmö Port

Barbara Scheel Agersnap, blir vice för Copenhagen Malmö Port i juni 2015. Foto: CMP

Styrelsen för Copenhagen Malmö Port, CMP, har beslutat att anställa Barbara Scheel Agersnap som vice verkställande direktör i företaget. Barbara Scheel Agersnap kommer närmast från befattningen som Executive Director vid Innovation Centre Denmark i Shanghai, Kina. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 juni 2015.

 - Med rekryteringen av Barbara Scheel Agersnap tillförs CMP gedigna erfarenheter från internationell handel. Inte minst kommer hennes erfarenheter från Kina väl till pass i utvecklingen av CMP:s affärer, säger Johan Röstin, verkställande direktör i Copenhagen Malmö Port, och tillägger:

- Vi är mycket stolta över att Barbara Scheel Agersnap accepterat uppdraget som vice VD i CMP och ser fram emot att arbeta med henne.

I sitt uppdrag som ansvarig chef för Innovation Centre Denmark i Shanghai, vilket är en del av danska Exportrådet, har Barbara Scheel Agersnap haft det övergripande ansvaret för att skapa bästa möjliga förutsättningar för danska företag, och för dansk vetenskap och teknologi, att växa i Kina.  

Barbara Scheel Agersnap har bred erfarenhet från bl. a shipping, konsultbranschen samt private equity, vilket har gett henne såväl operationella som strategiska kompetenser.

Barbara Scheel Agersnap har MBA-examen från IMD (Lausanne, Schweiz), är dansk medborgare, har varit verksam i bland annat Frankrike och Kina. Sedan februari 2012 bor Barbara Scheel Agersnap med sin familj i Shanghai. I samband med tillträdet av vice VD-uppdraget på CMP flyttar hon och familjen till Öresundsregionen.