CMP och Green Cargo i logistiksamarbete

Foto: CMP

Belgium Direct är Green Cargos direktlinje av vagnslast och intermodala enheter mellan Sverige och Belgien som startade 20 oktober 2016. Nu meddelar Green Cargo att bolaget byter terminal i Malmö för Belgium Direct. Det innebär en utökad service i Norra Hamnen med större täckning, bra transittider och smidig hantering med CMP i Malmö som knutpunkt. Det framgår av ett pressmeddelande från Green Cargo. 

Direktlinjen har tre avgångar i veckan från båda länderna med en transporttid på endast 21 timmar.
– Vi utvecklar ständigt våra transporttjänster för att bättre möta de intermodala volymernas krav. I Belgium Direct var det viktigt med senare tider för inlämning och tidigare tider för utlämning. CMP har varit väldigt lösningsinriktade och vi är övertygade att de kommer ge oss den service vi behöver. Green Cargo kan nu erbjuda den vassaste transportlösningen mellan Skandinavien och Belgien med lägsta möjliga miljöpåverkan, säger Richard Kirchner, Kundservice- och Försäljningsdirektör Green Cargo.

CMP har sedan tidigare trafik från kombiterminalen i Norra Hamnen i Malmö med avgångar måndag till torsdag samt söndagar till Stockholm/Årsta. Med direktlinjen till Belgien utökas samarbetet med Green Cargo väsentligt.

– Vårt sätt att arbeta stämmer väl överens med de behov Green Cargo har, och vi är mycket glada över det förtroende vi har fått. Med tillgång till den trimodala operationen vi erbjuder i Malmö kan vi skapa flexibla logistiklösningar. Att det framöver går en direktlinje till Belgien tre gånger i veckan från Norra Hamnen ger dessutom stora möjligheter för de företag som vill etablera sig i närbelägna Malmö Industripark, säger Johan Ullenby, VD för CMP Norra Hamnen AB.