Ny vd för Ramböll Sverige

Niklas Sörensen. Foto: Ramböll

Nu tillträder Niklas Sörensen rollen som ny vd för Ramböll Sverige. Han lämnar närmast en tjänst som affärsområdeschef för Samhällsbyggnad på WSP Sverige AB.

Niklas Sörensen ersätter Bent Johannesson, som efter 13 år som vd för Ramböll Sverige gick i pension efter sommaren.

− Jag är glad och stolt över att få vara med och utveckla Ramböll för att ta del av framtidens möjligheter. Jag ser fram emot att påbörja arbetet med hur det ska gå till, tillsammans med resten av organisationen, säger Niklas Sörensen.

Niklas har en bakgrund i konsultvärlden. Efter civilingenjörsexamen från KTH startade yrkeskarriären på Ramböll, dåvarande Scandiaconsult. De senaste tre åren har han varit affärsområdeschef för Samhällsbyggnad på WSP och dessförinnan vice vd och divisionschef med ansvar för affärs- och teknikutveckling på Grontmij. Erfarenheterna täcker flera teknikområden inom samhällsbyggnad, med ett fokus de senaste åren på affärsutveckling inom transportinfrastruktur, vatten och telekom. Niklas har ett stort engagemang för ökad digitalisering inom samhällsbyggnad och ser stora möjligheter för resurseffektivisering.

− Det känns roligt att komma tillbaka till Ramböll som alltid varit en viktig aktör i branschen och var det bolag som fostrade mig i konsultrollen. Jag tycker branschen står inför spännande förändringar, där konsultrollen kommer att ändras och jag känner att Ramböll är ett bolag med förutsättningarna och viljan att vara med och leda den utvecklingen, säger Niklas Sörensen.