Dustin har förvärvat nederländska Norisk

Levererar managerade IT-tjänster, från infrastruktur till klienthantering. Arkivbild

Dustin har förvärvat nederländska Norisk som har en bred portfölj av managerade IT-tjänster, från infrastruktur till klienthantering. Norisk kommer att ingå i Vincere Groep, som Dustin förvärvade i juli 2018. Med förvärvet förstärks närvaron i norra Nederländerna.

– Med det här förvärvet tar vi ytterligare marknadsandelar i Nederländerna. Norisk är ett bra komplement till övriga bolag inom Vincere. Vi ser fram emot att fortsätta integrera Vincere i Dustin och att växa i Nederländerna, säger Thomas Ekman, vd Dustin.

Norisk grundades 2005 och omsatte cirka 9,5 miljoner euro 2018, bolaget har 38 anställda med kontor i Groningen. Bolaget förvärvas från ledningen.

– Som en del i Dustin får vi nya förutsättningar att fortsätta expandera. Norisk är starka inom bland annat hälsosektorn där vi letat efter potentiella förvärv för att förstärka vårt erbjudande. Vi blir också marknadsledande i norra Nederländerna, säger Henk Makaske, EVP SMB & LCP Netherlands Dustin.

Norisk kommer fortsätta verka under eget namn tillsvidare och vd stannar kvar i bolaget. Förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Dustins vinst per aktie under innevarande räkenskapsår.