Ramboll moderniserar sin IT-plattform

Tata Consultancy kommer att modernisera och effektivisera Rambolls IT-struktur. Foto: Ramboll

Tata Consultancy Services har tecknat ett strategiskt partnerskap på flera miljoner dollar för att genomföra en fullständig IT-transformationen av Ramboll, ett globalt konsultföretag med huvudkontor i Danmark. Under de kommande sju åren kommer TCS att modernisera och effektivisera Rambolls IT-struktur.

TCS kommer också att leverera tjänster för att hantera Rambolls moln- och datacenter, applikationsutveckling och underhåll, Cyber ​​Security och Digital Workplace.

Thomas Angelius, Senior Group Director, Chief Information Officer, Ramboll, kommenterar: "Vårt företag har upplevt en anmärkningsvärd tillväxt, och vi är fast beslutna att fortsätta denna framgång i framtiden. För att fortsätta vår uppåtgående trend insåg vi behovet av en pålitlig partner som kan hjälpa oss att bygga en standardiserad, skalbar IT-plattform som möjliggör innovation och som är tillräckligt flexibel för att främja kreativitet”.

Med verksamhet i 35 länder och med en omsättning på över 17 miljarder danska kronor erbjuder Ramböll hållbara lösningar till företag. Snabb tillväxt under de senaste åren, inklusive många fusioner och förvärv, har resulterat i en komplex IT-arkitektur och verksamhetsstruktur med ohållbara kostnader och litet utrymme för storskaliga transformationer.

– Vi är glada över att bli utvalda som Rambolls strategiska teknikpartner för att transformera deras IT-modell. Partnerskapet ska hjälpa Ramboll med en skalbar och framtidsförsäkrad IT-plattform. TCS kommer att utnyttja kraften i data, molntjänster och analyser för att hjälpa Ramboll driva intelligent affärstransformation och tillväxt över hela företaget, säger V Rajanna, vd, V Rajanna,