SolidX tecknar ramavtal med Svealandstrafiken

Svealandstrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Västmanland och Örebro län, och behöver säkra IT-lösningar för att stödja sin verksamhet. Foto: Wikimedia Commons

SolidX AB meddelar att de har tecknat ett ramavtal med det offentliga bolaget Svealandstrafiken för IT-konsulttjänster. Avtalet gäller fem områden i en offentlig upphandling och sträcker sig över 2 år, med möjlighet att förlänga upp till totalt 8 år.

Bolaget kommer att tillhandahålla konsulter inom områden som systemutveckling, användbarhet, ledning, IT-infrastruktur, IT-säkerhet, systemintegration och datalager. Det maximala värdet på avtalet är 15 miljoner.

Svealandstrafiken AB ansvarar för kollektivtrafiken i Västmanland och Örebro län och har en bussflotta på cirka 325 bussar som är 100 % fossilfri. Varje dag, i snitt över året, reser mer än 65 000 personer med Svealandstrafiken i både Örebro län och Västmanlands län.

Bakgrund och syfte:

Efter en öppen upphandling har Svealandstrafiken ingått ett ramavtal med en leverantör för IT-konsulttjänster. Syftet är att säkerställa pålitliga IT-lösningar för kollektivtrafiken i Västmanland och Örebro län, med fokus på användarvänlighet och mobilt arbete. Ramavtalet är en del av Svealandstrafikens digitaliseringsresa och ska bidra till att utveckla och förbättra befintliga och kommande IT-system.