Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Hamn

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Läget i Göteborgs hamn är fortsatt låst

Inför sommaren slog storföretag som Volvo och SKF larm om de negativa konsekvenserna som den 17 månader långa konflikten i Nordens största hamn för med sig. Striden mellan arbetsgivaren APM Terminals och Hamnarbetarförbundet har inneburit allvarliga förseningar och kraftigt ökade kostnader för kunderna som fraktar gods via Göteborg. Men konflikten riskerar att slå ännu hårdare mot mindre företag. Det rapporterar DN Ekonomi.

- Ju känsligare information, desto noggrannare kontroll krävs, säger finländska säkerhetsexperter. Foto: Blueboss
- Ju känsligare information, desto noggrannare kontroll krävs, säger finländska säkerhetsexperter. Foto: Blueboss

Känsliga uppgifter i osäkra händer i Sverige väckte Finland

Till följd av IT-skandalen i Sverige ser nu myndigheterna i Finland över säkerheten för olika register. Så stor och allvarlig är saken i Sverige, säger Pasi Lehmus, chef för statens center för informations- och kommunikationsteknik Valtori till sändaren YLE.

- Känsliga uppgifter i osäkra händer i Sverige, det väckte oss förstås. Vi börjar nästa vecka granska vem som har tillgång till statens data så att samma sak inte kan hända här, säger Lehmus.

När Transportstyrelsen i Sverige 2015 lade ut driften av flera statliga register i utlandet åsidosattes viktiga säkerhetskrav.

Stockholms Hamn i avtal med Forsen

Kapellskär och Nynäshamn ingår i uppdraget

Stockholms Hamn har tecknat ramavtal med Forsen för bygg-, projekterings- och projektledningstjänste...