Görvälnverket uppgraderas

Syntell och Ramboll har fått uppdraget att rusta Görvälnverket för framtiden. Foto: Norrvatten

För att tillgodose behoven hos en växande befolkning och möta framtida dricksvattenkrav planerar kommunalförbundet Norrvatten att uppgradera Görvälnverket – ett verk som tar upp vatten från Mälaren och Görvälns inlopp och distribuerar det till 14 kommuner och cirka 700 000 människor, norr om Stockholm. Syntell och Ramboll har fått uppdraget att stötta i detta viktiga samhällsbyggnadsprojekt.

Efter nyligen genomförda upphandlingar har Ramboll, i samarbete med Syntell, tilldelats ramavtal med Norrvatten för att leda projektering och design av den utbyggnad som ska ske av vattenproduktionen och reningen. Målet är en säker och resurseffektiv vattenproduktion.

– Vårt strategiska samarbete med Ramboll är en viktig del av vår satsning inom samhällsbyggnadsområdet som nu ger resultat. Genom att kombinera Syntells expertis inom Systems Lifecycle Management med Rambolls erfarenhet inom samhällsutveckling, stärker vi vårt gemensamma erbjudande och ökar leveranssäkerheten till kunden i en tid då behovet att rusta för framtiden är stort, säger Mikael Tjernlund, vd för Syntell.

Ramavtalen, som omfattar projekteringsledning, processteknik och maskin för anläggningen, har en löptid på åtta år. Syntell bidrar med expertis inom bland annat Systems Engineering och kravhantering, för minskad osäkerhet och risk i komplexa projekt som detta.

– Det är glädjande att Syntells tjänster efterfrågas alltmer inom samhällsbyggnadsområdet. Med vår expertkompetens, hållbara helhetssyn på komplexa tekniska system och verksamheter, kan vi bidra till effektivare upphandlingar, resurseffektiva genomföranden och minskade projektrisker, säger Karin Isberg, affärsområdeschef på Syntell.