Kalundborgs hamn investerar i mobil hamnkran

Den nya kranen har kapacitet och större höjd. Foto: Konecranes

Kalundborgs hamn i Danmark har beställt en Konecranes Gottwald mobil hamnkran för att svara på förväntad efterfrågan inom container- och styckegodshantering i nyutvecklade Ny Vesthavn. Ordern bokades under första kvartalet 2021 och understryker Konecranes engagemang för att hjälpa kunder och industrier att växa och omvandlas så att de kan fungera på ett mer effektivt, hållbart och säkert sätt.

Hamnen lade in beställningen eftersom man planerar att påbörja verksamheten under våren 2021. Kranen kommer att användas av APM Terminals i samarbete med A.P. Moller som nyligen lade till Kalundborg bland sina verksamhetsplatser. Kranen kommer att börja arbeta tillsammans med en äldre Konecrane som för närvarande finns på platsen. Kranen levereras i maj 2021.

– Vi håller på att förbereda våra nya kajer inför verksamhetsstarten.  Vi behöver en nyare kran med mer kapacitet och större höjd. Vi har utmärkta erfarenheter av Konecranes och vi är glada över att de kan leverera denna ekoeffektiva kran till oss fort, så att verksamheten kan komma igång smidigt, säger Bent Rasmussen, verkställande direktör för Kalundborgs hamn.

– Kranen ger Kalundborgs kunder flexibiliteten att hantera en större mängd olika laster samt den produktivitet och tillförlitlighet som behövs för att de ska kunna möta sina tidsgränser. Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med möjligheten att erbjuda mer hamnlyftutrustning när verksamheten utökas, säger Hans-Jürgen Schneider, Regional Sales Manager på Konecranes Hamnlösningar.