Rejlers går in i Ericssons partnerprogram Industry 4.0

Rejlers bygger ut 5G-näten åt industrin. Arkivbild

Rejlers meddelar idag att man slutit avtal om att delta i Ericssons partnerprogram Industry 4.0.
Rejlers går in som systemintegratör med lång erfarenhet och teknisk expertis inom områden som industri, infrastruktur, anläggningsarbeten, energi, telekom, IT och säkerhet.

– Sedan lång tid arbetar vi nära kunder inom telekombranschen och hjälper dem att bygga ut 5G-näten. Genom vår starka samlade kompetens och partnerskapet med Ericsson kan vi nu hjälpa våra kunder inom industrin att realisera den nya teknikens potential, säger Jenny Edfast, vd Rejlers Sverige.  

Rejlers starka position inom produkt- och produktionsutveckling kompletterat med telekommunikation som exempelvis omfattar leveranser inom robotik, automation, industriell IT, AI, radioplanering och säkerhet stärks ytterligare genom de cellulära lösningskoncept som samarbetet med Ericsson möjliggör.

Ericssons partnerprogram Industry 4.0 innebär en möjlighet för lösningsleverantörer att erbjuda sina teknologier som en del av Industri 4.0-ekosystemet. Programmet sätter standarden för de investeringar i verktyg och processer som krävs för att industrikunder som använder mobilanslutning som grund för sina Industri 4.0-initiativ ska få hög avkastning på sina investeringar.

Ericssons dedikerade nätverk är privata och trådlösa mobilnätverk, skräddarsydda för industriella miljöer, som ger säker och tillförlitlig täckning, hög enhetstäthet och förutsägbar latens. Med den här anslutningslösningen kan företag få full överblick över maskiner, processer och data med hjälp av 4G/LTE-nätverk med en tydlig väg till 5G.

– Anslutningslösningar som baseras på Ericssons dedikerade nätverk innebär att Rejlers kan erbjuda industrikunder en lösning som ökar produktiviteten, säger Thomas Noren, Head of Dedicated Networks på Ericsson.