Partrex i smarbete med Combi Wear Part

Partrex är en av Nordens ledande leverantörer av slitmaterial till skopor, snöplogar och markfräsar. Foto: Combi Wear Parts

Partrex  blir från 1 januari exklusiv representant och återförsäljare för den svenska slitdelstillverkaren Combi Wear Part. Samarbetet gäller för den svenska marknaden och för produktsortimenten C-REX och ProClaws, tänder, hållare och skärskydd till last- och grävskopor för entreprenad- och gruvmaskiner.

Combi Wear Parts, med huvudkontor i Kristinehamn och produktion i Ljungby är en globalt etablerad aktör som utvecklar och tillverkar unika slitdelssystem av högsta kvalitet för gruv-, anläggning- och muddringsindustrin. Combi Wear Parts har ca 100 anställda och omsätter cirka 220 miljoner kronor.

Partrex är en av Nordens ledande återförsäljare och leverantör av slitmaterial till skopor, snöplogar och markfräsar med säljkontor i Jönköping, Umeå och Rossön. Företaget är en av norra Europas största lagerhållare av slitageprodukter inom sina produktsegment. Partrex försörjer direkt eller indirekt tusentals företag i Norden från företagets centrallager i Hörnefors utanför Umeå. Partrex har 10 anställda och omsätter cirka 80 miljoner kronor.

– Combi Wear Parts är ett anrikt svenskt företag med ett brett sortiment av högpresterande produkter som passar mycket väl in i vår filosofi att bistå våra kunder med kostnadseffektiva lösningar, säger Göran Sjöström, vd vid Partrex.

– Vi är mycket glada att vi nu genom samarbetet med Partrex kommer att kunna nå ut bredare och mer kundnära till den svenska marknaden med våra produkter. Merparten av vår försäljning går idag på export men tiden kändes nu mogen för ett större fokus på marknaden här hemma i Sverige, säger Combi Wear Parts försäljningschef för Europa Freddy Oblack.

– Förutom att Combi Wear Parts produkter ger mycket bra totalekonomi och förenklar skopunderhållet så är vi övertygade om att många kommer att se ett mervärde i att som svenskt företag kunna köra med skoptänder och slitdelar producerade i Sverige, avslutar Göran Sjöström.