Saab om leveransprocessen till Airbus

Foto: Airbus Industrie

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har nu levererat de första dörrarna i arbetspaketet Door Plug 3 till Airbus i Hamburg. Leveransen är en del av ett kontrakt från mars 2015.  Det här är det första arbetspaketet som skickas direkt från AAI till Airbus, och markerar både slutet på utvecklingsfasen och starten på tillverkningsfasen, skriver Saab-koncernen i ett pressmeddelande. 

Det var i mars 2015 som Saab undertecknade ett kontrakt med Airbus gällande leveranser till projektet A321neo Airbus Cabin Flex. Avtalet täcker konstruktion, utveckling och tillverkning av komponenten Door Plug 3. Den första leveransen genomfördes av Saab Aerostructures, en affärsenhet inom affärsområdet Industrial Products and Services (IPS). 

Saab har nu framgångsrikt och enligt tidsplan genomfört den första leveransen av Door Plug 3 till Airbus i Hamburg. Arbetspaketet utgörs av en metalldörr som konstruerats av Saab i Linköping i samarbete med Tech Mahindra i Hyderabad. Dörren tillverkas i Belgaum, Indien på Saab/Aequs joint venture-projekt Aerostructures Assemblies India (AAI).

Det här är det första arbetspaketet som skickas direkt från AAI till Airbus, och markerar både slutet på utvecklingsfasen och starten på tillverkningsfasen. Monteringen av dörrarna kommer att utföras på AAI:s anläggning i Indien där Saab tidigare har genomfört arbetspaket till A380.
– Det är bra att inte bara kunna erbjuda tillverkning i Indien, men även montering och leverans direkt från Indien. Vi är mycket glada över att kunna hjälpa Airbus öka sitt avtryck i Indien samtidigt som vi också stöder programmet ”Make in India”, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde IPS.