Åkturen mellan Varberg och Åkulla bokskogar tillbaka

Foto: Hallandstrafiken

Åkturen kommer tillbaka även sommaren 2023. Den populära busslinjen som går mellan Varberg och Åkulla bokskogar körs mellan 19 juni och 20 augusti. Med linjen, som kör i en runda som startar och slutar på Varbergs bussterminal, kan man upptäcka de olika besöksmålen och naturreservaten runt Åkulla. Hela turen tar cirka 1 timme och 45 minuter.

– Det känns riktigt positivt att Åkturen går även i sommar. Det är en populär och uppskattad busslinje, som gör det möjligt för både hallänningar och turister att ta sig ut och uppleva de härliga omgivningarna i Åkulla, säger Yasmine Möllerström Henstam Kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Med Åkturen kan man på ett enkelt och hållbart sätt nå Åkullas populära besöksmål. Man hoppar av och på precis som man vill utmed linjen. Hop on – Hop off helt enkelt. Man kan åka hela turen eller åka en del, stanna, uppleva och sen åka vidare. Med Åkturen är det bara att hoppa av – eller på - när man känner för det.

Alla Hallandstrafikens ordinarie biljetter gäller på Åkturen, inklusive Sommarbiljetten och Seniorbiljetten. Ska man bara resa en dag rekommenderas en 24-timmarsbiljett för Varberg AB (zonerna Varberg A+B). Då kan man hoppa av och på bussen där man önskar under dagen.

Fakta om Åkturen:
Källa: visitvarberg.se/akturen

  • 2018–2019 drevs Åkturen som ett projekt av Varbergs kommun tillsammans med Länsstyrelsen i Halland, och finansierades av Lokalt ledd utveckling Halland.
  • 2020 blev det möjligt att fortsätta ytterligare ett år, med hjälp av externa medel.
  • 2021 gjorde Åkturen ett uppehåll.
  • 2022 blev det en efterlängtad comeback, med möjliggörande medel från Varbergs kommun, Länsstyrelsen och näringslivet längs rutten.

Källa: Hallandstrafiken