WithSecure lanserar avancerat skydd till Microsoft Teams

WithSecure lanserar avancerat skydd till Microsoft Teams för att säkra hybridarbetskraften. Foto: WithSecure

WithSecure lanserar avancerat skydd till Microsoft Teams för att säkra hybridarbetskraften

Företaget meddelar att det nya skyddet adderar till WithSecure Elements egenskaper för att säkert kunna samarbeta i Microsofts populära mötes- och samarbetsplattform online.

Att säkra samarbetsverktyg online har blivit viktigare än någonsin för moderna företag, särskilt med tanke på det alltmer hybrida sättet att utföra arbetsuppgifter på, både internt och externt. WithSecure™ (tidigare känt som F-Secure Business) har tillfört nya avancerade skyddsfunktioner till sin molnbaserade säkerhetsplattform, främst för att hjälpa den hybrida arbetskraften och externa samarbetspartners, att kunna mötas säkert via Microsoft Teams på vilken enhet som helst.

Microsoft Teams har blivit den mest använda videotjänsten för möten online, samt den mest använda molnbaserade samarbetstjänsten, vilket gör den till en mycket lockande attackvektor som inte täcks av traditionella, äldre säkerhetsmetoder. Den senaste WithSecure™ Pulse-undersökningen* visade att skydd av hybridarbetskraften var det mest önskvärda säkerhetsresultatet bland organisationer. Den nya uppdateringen kommer även att omfatta skydd för externt samarbete och innehållsdelning.

"Möten med externa parter via Teams är ganska vanliga och genomförs via ett stort antal enheter, så människor som ansluter sig via mobila enheter kan sprida skadligt innehåll utan att ens veta om det. Därför har vi utformat en sömlöst integrerad lösning för att skydda användare på Microsoft Teams och andra Microsoft 365-samarbetstjänster, oavsett vilken enhet de använder,” säger Leszek Tasiemski, Head of Product Management, WithSecure™.

bild
Leszek Tasiemski, Head of Product Management, WithSecure Foto: WithSecure

Det nya Microsoft Teams-skyddet kompletterar WithSecure™ Elements Collaboration Protection-lösningen som även täcker Microsoft Exchange Online, SharePoint Online och OneDrive for Business. Dess avancerade funktioner skyddar mot tidigare okända hot genom att använda deras prisbelönta skydds- och sandboxing-teknik. Resultatet blir att skadligt innehåll som virus, trojaner och ransomware snabbt kan upptäckas, blockeras och avlägsnas. Organisationer kan få igång det kompletta Microsoft 365-samarbetsskyddet på bara några minuter och det är en del av den enhetliga, molnbaserade säkerhetsplattformen. Skyddet kommer också med valbara moduler för slutpunktsskydd, slutpunktsdetektering och respons, samt sårbarhetshantering och samarbetsskydd.

*Källa: WithSecure-undersökningen Pulse23 med 3072 respondenter genomfördes under maj 2022 i 12 länder (Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Danmark, Finland, Norge, Sverige, USA, Kanada och Japan). Respondenterna var beslutsfattare eller beslutspåverkare i sina organisationer för köp av IT-, moln- eller nätverkssäkerhetsprodukter och -tjänster. Läs hela WithSecure™ Pulse23-rapporten på withsecure.com/pulse2023.

Källa: WithSecure