Spårvagnar i Göteborg får serieinstallation av destinationsskyltar

Målet är att åtta spårvagnar i veckan ska få nya skyltar installerade. Foto: Göteborgs Spårvägar

Nu startar äntligen serieinstallationen av destinationsskyltar på spårvagnsmodellerna M31 och M32. Målet är att åtta spårvagnar i veckan ska få nya skyltar installerade.

Totalt är det 80 spårvagnar av modell M31 och 62 stycken av modell M32 som ska få nya skyltar och målet är att serieinstallationen ska vara klar under sommaren.

Vi har verkligen sett fram emot att starta upp serieinstallationen och under våren kommer löpande fler och fler spårvagnar rulla med nytt skyltsystem på stan. Det kommer underlätta främst för våra resenärer men också för spårvagnsförarna, säger Bülent Esenteg, avdelningschef på Fordon och driftsäkring på Göteborgs Spårvägar.

bild
Bülent Esenteg, avdelningschef på Fordon och driftsäkring på Göteborgs Spårvägar. Foto: Göteborgs Spårvägar

Bättre synlighet
Avtal med den nya leverantören, Vinga Bus Partner AB, skrevs i juli 2022. Under hösten utfördes provinstallationer på båda spårvagnsmodellerna med målet att starta serieinstallation efter årsskiftet. De nya skyltarna är större och av LED-typ, likt de som sitter på den nya spårvagnen M33, och har betydligt bättre synlighet än de gamla rullbandsskyltarna.