Elektroskandia installerar elbilsladdare

Butikerna kommer ha minst två laddare med vardera två laddpunkter. Foto: Elektroskandia

Nu pågår installation av elbilsladdare vid Elektroskandias butiker runt om i landet. Målsättningen är att alla 49 butiker ska utrustas med laddstationer.

Med bland annat miljön i åtanke väljer idag allt fler att köra elbil och ökningen av antalet elbilar medför också krav på att enkelt och bekvämt kunna ladda bilen.

– Elektroskandias bilpark med laddbara fordon ökar hela tiden samtidigt som allt fler av våra kunder gått över till elbil. Vi har därför beslutat att utrusta alla våra butiker med laddstationer. För att få installera laddare måste respektive hyresvärd godkänna installationen, vilket de flesta ställer sig positiva till, säger Carina Karlsson, drift- och etableringschef Elektroskandia.

Installationerna av laddstationer började strax innan sommaren och ambitionen är att det skall vara klart till årsskiftet.

– Vi har tagit ett helhetsgrepp över detta och anlitat en laddoperatör som sköter all installation med en enhetlig typ av laddstation. Flertalet av butikerna kommer ha minst två laddare med vardera två laddpunkter. För att kunna ladda ansöker de anställda om ett laddkort, som gäller vid alla butiker, medan kunderna enkelt betalar med Swish. Det här är en välkommen uppgradering av våra butiker samtidigt som det är en investering för en hållbar framtid, avslutar Carina Karlsson.