Vattenfall InCharge i samarbete med tyska Elli

Volkswagenkunder får tillgång till 24 000 publika laddpunkter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna. Foto: Vattenfall

Nu ingår Vattenfall InCharge i ett samarbete med tyska Elli. Det innebär att Volkswagenkunder får tillgång till över 24 000 publika laddpunkter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna. Elli ingår i Volkswagen-koncernen och äger och förvaltar Volkswagens laddningstjänst We Charge, som nu kopplas samman med Vattenfall InCharge. Samarbetet innebär att Volkswagens kunder kan använda 24 000 publika snabb- och destinationsladdningspunkter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna.

–  Det är glädjande att nu även kunna erbjuda Volkswagens kunder tillgång till vårt publika laddnätverk via Volkswagens egna laddtjänst We Charge. Samarbeten av den här karaktären är viktiga för att underlätta och bredda alternativen för hur elbilskunder kan ladda, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility i Norden och fortsätter:

–  Eldrivna fordon är en viktig del för att minska utsläppen inom transportsektorn och göra det möjligt att ta steg mot ett fossilfritt liv och vi arbetar aktivt för att underlätta omställningen bland annat genom att tillhandahålla produkter och tjänster för laddning.

We Charge aktiveras via appen We Connect ID. och gäller för alla laddbara bilar från Volkswagen. Ett enda laddkort, som kan beställas i appen, behövs för snabb och enkel användning och betalning.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda ännu fler laddpunkter via We Charge. Även om den största delen av all laddning sker vid hemmet är det förstås viktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga, säger Sofia Granfors, E-mobilitychef på Volkswagen Sverige.