Open Infra utvecklar laddinfrastruktur i Åkersberga

Stort intresse för laddstolpar för el- och hybridbilar i Åkersberga. Foto: Open Infra

Open Infra tar sig an ny infrastruktur för att hjälpa privatkunder med den gröna omställningen. Just nu pågår installation av laddstolpar i Åkersberga, Österåkers kommun. Det har visat sig att det finns ett stort intresse för laddstolpar för el- och hybridbilar och andra elfordon i området.

– Open Infra vill bidra till den gröna omställningen samtidigt som vi vill erbjuda våra och blivande kunder en smidig och bra tjänst. Laddboxen ska inte vara ett problem utan en lösning, säger Magnus Lagerbielke som är projektansvarig för utbyggnaden av laddstolpar på Open Infra.

Tanken är att utbyggnaden av laddstolpar följer samma princip som fiberutbyggand där flera i samma geografiska område ansluter sig samtidigt, på så sätt kan vi erbjuda ett rimligare konsumentpris och leverans med driftsättning inom någon månad från beställning.

– Många har berättat att de vill investera i egen laddstolpe men inte vågat då det är flera andra yttre faktorer som påverkar vardagsekonomin markant just nu, och troligen en lång tid framöver. Därför vill vi hjälpa till att möjliggöra enskilda privatpersoners investeringar för att inte stoppa upp en positiv utveckling i samhället, säger Magnus Lagerbielke.

– Nu gör vi ett pilotprojekt i Åkersberga utanför Stockholm. Det första gensvaret från kunderna visar verkligen att detta är en tjänst som efterfrågas och som snart kommer erbjudas till fler av Open Infras kunder oavsett var i landet man bor, säger Magnus Lagerbielke.