NCC tar stort asfaltprojekt i Norge

NCC ska lägga 200 000 ton asfalt på E6:an utanför Trondheim. Foto: NCC

NCC har fått i uppdrag av att asfaltera en ny vägsträcka längs E6:an utanför Trondheim i Norge. Sträckan är totalt 19 kilometer lång och NCC ska lägga 200 000 ton asfalt. Det gör asfaltsprojektet till ett av de största i Norge någonsin.

Det är i samband med att Hæhre Entreprenør bygger en ny vägsträcka mellan Kvithammar i Stjördals kommun till Åsen i Levanger kommun åt Nye Veier som NCC fått sitt uppdrag. Utöver uppdraget att lägga närmare 200 000 ton asfalt har NCC även tecknat ett underhållsavtal på 20 år.

‒ Det här är en typ av projekt som är av en sådan storlek att gedigen planering och genomförandeförmåga är centralt. Vi har jobbat med Hæhre Entreprenør länge och det känns bra att äntligen få komma igång med det här asfaltsprojektet, säger Henrik Bager, chef för NCC:s asfaltsverksamhet i Norge.

Vägsträckan byggs för att klara hastighetskraven på 110 km/h. Den 19 kilometer långra vägsträckan har fyra körfält, fem tunnlar, två broar och andra tekniska installationer.

NCC kommer att lägga en del asfalt under 2022 och 2023, men det är 2024 - 2026 som de stora volymerna kommer. NCC kommer då att sätta upp en mobil asfaltsfabrik nära vägsystemet.