Logpoint får toppbetyg för sina sybersäkerhetsprogram

Logpoint får goda om recensioner från användare när det gäller cybersäkerhet. Arkivbild

G2, en oberoende webbplats för programvarurecensioner, ger Logpoint toppbetyg för företagets SIEM- och SOAR-plattformar. Det är professionella användare som utvärderar produkter och tjänster på G2, och webbplatsen har över 1,5 miljoner recensioner och över 60 miljoner besökare årligen. Logpoint kallas nu ”ledare” inom Security Orchestration, Automation and Response, SOAR, och är en av de bäst rankade i fråga om Security Information Event Management, SIEM.

– Vi är otroligt stolta över att Logpoint får så fina recensioner från användarna. Vi har våra rötter inom cybersäkerhet och fokuserar alltid på att leverera lösningar som kan underlätta vardagen för de som arbetar med IT-säkerhet. Att vi är ett riktigt cybersäkerhetsföretag och inte ett dataanalysföretag uppskattas av säkerhetsproffsen, säger Brian Hansen, Logpoints chef för kundnöjdhet.  

I kategorierna SOAR och SIEM får Logpoint en rating på 4,5 av 5 på G2. I fråga om olika utvärderingskriterier får Logpoint klart över medel på viktiga områden som ”Enkel att in-stallera”, ”Supportens kvalitet” och ”Lätt att samarbeta med”. Dessa områden är viktiga parametrar för säkerhetsproffs.

– Vårt fokus är självklart att leverera en avancerad cybersäkerhetsteknik. Men oavsett hur fantastisk teknik du har i din produkt så är den inte särskilt värdefull om den är besvärlig att installera, om det inte går att få support när det behövs och om det är för dyrt att analysera data, säger Brian Hansen.  

Logpoint Converged SIEM är en plattform som kombinerar SIEM, SOAR, UEBA och säkerhet för affärskritiska applikationer. Logpoint är den enda SIEM-leverantör som har en integrerad lösning som innefattar avancerad säkerhetsanalys, automatiserad undersökning av incidenter och svar som baserar sig på högkvalitativa data. Detta gör lösningen lätt att räkna hem och förbättrar effektiviteten hos verksamhetens cybersäkerhet.

Logpoint har redan tidigare utmärkt sig i fråga om recensioner från användare. Logpoint fick 2021 års Gartner Peer Insights Customers' Choice i kategorin Security Information and Event Management. Logpoint rankades också högst och vann guldmedalj i 2021 Data Quadrant Report for Best Security Incident and Event Management Tools, en rapport från SoftwareReviews.