Wennstrom installerar laddstationer vid bussdepån i Strängnäs

Wennstrom tar ett flerårigt support och serviceavtal på laddinfrastrukturen. Foto: Nobina

Wennstrom har på uppdrag av Scania levererat, installerat och driftsatt laddstationer vid bussdepån i Strängnäs. Kontraktet omfattar även ett flerårigt support och serviceavtal. Tillsammans med nya elbussar ingår laddinfrastrukturen i en totalleverans som Scania genomför till bussoperatören Bergkvara Buss.

– Vi har ett starkt nordiskt team inom e-mobility och levererar smarta lösningar tillsammans med etablerade leverantörer av hård- och mjukvara till ladd-infrastruktur" säger Mats Lundh vd för Wennstrom.

Laddsystemet som består av kraftskåp och satelliter levereras av det finska företaget Kempower. Laddarna är uppkopplade via en IT plattform; Kempower ChargEye Depotmaster. Via detta system kan laddningen övervakas och styras i realtid, disponibel effekt kan dynamiskt distribueras till de bussar som är i störst behov av laddning.

– I och med valet av Wennstrom fick vi en utmärkt kombination av ett tekniskt avancerat laddsystem samt en professionellt utförd entreprenad” säger Henrik Eng, försäljningsdirektör för bussar hos Scania.