Ny tankstation för flytande biogas i Norrköping

Tekniska verken i Linköping har den största produktionsanläggningen i Sverige för flytande biogas. Foto: Tekniska verken

Nu bygger Svensk Biogas en tredje publik tankstation för flytande biogas i Östergötland. Platsen är Norrköping, närmare bestämt Kvicksilvergatan som är nära E4:an och Ingelstad. Placeringen innebär också närhet till Alfredsson Transport som är en pionjär med att köra sina lastbilar på LBG. Dessutom transporterar de flytande biogas till tankstationerna i Östergötland och Västervik, vilket innebär en cirkulär lösning för bränslet.

– Vi är mycket glada över att etablera en tankstation i Norrköping, det ligger helt i linje med vår strategi att bygga världens mest resurseffektiva region. Det känns extra bra att vi dessutom ger Alfredsson Transport möjlighet att tanka sina fordon på hemmaplan. På det sättet kan vi stärka vårt värdefulla samarbete ytterligare, säger Erik Nordell, produktansvarig flytande biogas.

Svensk Biogas moderbolag Tekniska verken i Linköping har den största produktionsanläggningen i Sverige för flytande biogas. Flytande biogas är ett fossilfritt fordonsbränsle för tunga fordon som i detta fall dessutom är närproducerat

– Här kan vi tillsammans med våra kunder, på ett väldigt konkret sätt, bidra till regionens omställning till fossilfria transporter. Flytande biogas minskar nettoutsläppen av koldioxid med cirka 90 procent jämfört med fossil diesel, säger Erik Nordell.