Växsjö Energi bygger ut fibernätet

Vi har drivit på utbyggnaden av fiber i våra fyra ägarkommuner, säger Goga Kushtrim. Foto: Växsjö Energi

Nu har Ingelstad och Vislanda tätorter fått fiber utbyggt av Wexnet. Det innebär att samtliga fastigheter numera har tillgång eller absolut närhet till bredband med hastigheten 1000 Mbit/s, via Wexnet öppna stadsnät.

— Jag är jättestolt att vi är i mål, eftersom fiberutbyggnad är så viktigt i samhällets infrastruktur för kommunikation. För företag och hushåll är det verkligen värdefullt att ha tillgång till snabbt och stabilt bredband som bidrar till trygghet, livskvalitet och affärsmöjligheter, säger Goga Kushtrim, kundansvarig på Wexnet.

Tidigare orter som fått fiber utbyggt och tillgång till Wexnet öppna stadsnät är bland annat Lammhult, Lessebo, Kosta, Skruv, Hovmantorp, Gemla, Urshult och Tingsryd tätort.

— Vi har målmedvetet arbetat för att driva på utbyggnaden av fiber i alla våra fyra ägarkommuner och nu när vi är klara i Ingelstad och Vislanda är det glädjande att vi ökat anslutningstakten för användarna samtidigt som vi bidrar till att uppfylla det nationella målet i regeringens bredbandstrategi, avslutar Goga Kushtrim.