SAS öppnar fler linjer till sommaren

SAS digitaliserar rese- och testintyg för sommarens destinationer. Foto. SAS

SAS fortsätter att öppna upp linjer i takt med att efterfrågan på resor ökar och återupptar sju nya direktlinjer från Stockholm och Göteborg. Från Arlanda flyger SAS till Aten i Grekland, Milano i Italien, Split i Kroatien, Alanya i Turkiet, Beirut i Libanon och Sankt Petersburg i Ryssland. Från Landvetter i Göteborg startar SAS direktflygningar till populära Palma, i Spanien.

Allt fler länder öppnar upp för inresor till sommaren i takt med att antalet vaccineringar mot COVID-19 ökar och smittotalen minskar. Det möjliggör resor till populära semestermål, men även resor till destinationer i regioner dit många i Sverige har en anknytning till.Trots att många länder nu lättar på sina inreserestriktioner kräver de flesta länder fortsatt olika typer av rese- och testintyg i samband med resan. För att göra det enklare för resenärerna att resa har SAS tagit fram en ny digital tjänst, SAS Travel Ready Center.

I SAS Travel Ready Center hittar resenärerna information om vilka typer av restriktioner och dokument som krävs för vald destination. I centret laddar resenärerna upp och får sina dokument verifierade och slipper därmed manuell incheckning och dokumentkontroll på flygplatsen. Resenärerna är resklara redan innan de anländer till flygplatsen. I den digitala tjänsten kommer det även att finnas information om inresebegränsningar och lokala rekommendationer för utvalda destinationer.