GlobalConnect tar avtal värt 15 miljoner kronor

Kommunala verksamheter utmanas av ständigt större krav på tekniska miljön. Foto: GlobalConnect

Kommunala verksamheter, inte minst inom skolan, utmanas av ständigt större krav på tekniska miljön. Detta gäller i högsta grad digitala nätverken, och framförallt under tider av pandemi där arbete och studier förändras till att bli alltmer digitala. När Haninge kommun gör en tekniksatsning för att möta de allt högre it-kraven valdes GlobalConnect. Avtalet är värt 15 miljoner kronor över en flerårig avtalsperiod.

Samarbetet innebär att GlobalConnect kommer att leverera en LAN-lösning, lokalt datanätverk, och uppdatera wifi-nätverket. Kombinationen av LAN och wifi i samma leverans möjliggör att implementering och utveckling kan ske snabbare, tryggare och mer sammanhållet. 

– Haninge kommun vill vara en föregångskommun när samhället alltmer digitaliseras. Kommunal verksamhet blir alltmer beroende av stabila och säkra nätlösningar, och kraven från medborgarna blir ständigt större. Detta ställer stora krav på oss att hela tiden utveckla vår digitala infrastruktur, och det nya samarbetet med GlobalConnect är ett viktigt steg i det arbetet, säger Magnus Strömberg, operativ IT-chef på Haninge kommun. 

– Samarbetet med GlobalConnect möjliggör att vi kan genomföra ett enormt nätverkslyft för hela kommunen med framtidssäkrad och säker hårdvara samt fler tjänster och högre hastighet, utan att genomföra stora investeringar.

– Vi är glada och stolta över förtroendet att utveckla Haninges nätlösningar. Vi har lång erfarenhet av samhällsviktiga funktioner och vet vikten av it-lösningar som man kan lita på. Tillsammans med Haninge kommun ser jag nu fram emot att skapa nya digitala möjligheter för kommuninvånarna, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på GlobalConnect.