Gasum öppnar tankstation i Malmö för tung trafik

Gasum fortsätter att förstärka gasinfrastrukturen. Foto: Gasum

Den 10 mars öppnar Gasum sin första tankstation för tunga fordon i Malmö. Stationen är den första med flytande gas i Malmöområdet för tunga fordon och är den 16:e tankstationen Gasum öppnar i Sverige. Etableringen ingår i planen att bygga ett nätverk med 50 tankstationer i Norden fram till början av 2020-talet.

Etableringen av Gasums nya tankstation i Malmö har skett tillsammans med Volvo Truck Center och kommer att ligga i direkt anslutning till Truck centers lokaler. Stationen är placerad i ett industriområde med mycket passerande tung trafik, som kommer att kunna dra nytta av den nya tankstationen. Tankstationen erbjuder både naturgas och flytande biogas för tunga fordon.

– Vi är väldigt nöjda med detta samarbete med en av de främsta tillverkarna av gasdrivna lastbilar och att kunna erbjuda vår lösning till deras kunder. Intresset för gas som bränslelösning ökar stadigt och tack vare statliga klimatsubventioner som exempelvis Klimatklivet är nu över 800 gasdrivna lastbilar på väg ut på de svenska vägarna, säger Mikael Antonsson, Director Traffic, Sweden, Gasum.

Tankstationen är en efterlängtad utbyggnad och har väckt intresse hos fler logistikföretag i och med läget vid ett viktigt trafiknav.

– Eftersom de flesta av våra kunder har verksamhet i hela Sverige är stationen i Malmö ett välkommet tillskott till det redan existerade tankstationsnätet. Läget stationen har vid Sunnanå, där E6:an och riksväg 11 korsar varandra har väckt intresset från flera logistikföretag. Vi vill såklart kunna erbjuda flytande natur- och biogas till alla som vill minska sina koldioxidutsläpp. Vi är glada över att kunna fortsätta förstärka gasinfrastrukturen i södra Sverige, säger Mikael Antonsson.