Trelleborgs Hamn får höghastighetsinternet

TT-Line blir det första rederiet som använder höghastighetsinternet via det gemensamma samarbetet mellan Nowhere Networks och Trelleborgs Hamn. Foto: Trelleborgs Hamn

Trelleborgs Hamn har valt Nowhere Networks som sin strategiska leverantör för radiobaserat snabbt internet till sina rederikunder. Implementeringen startar strax före slutet av detta år och alla fartyg i Trelleborgs Hamn kommer kunna ansluta via radiolänk och få upp till 300 Mbit/s internet. Med start i början av 2021 blir TT-Line det första rederiet som använder höghastighetsinternet via det gemensamma samarbetet mellan Nowhere Networks och Trelleborgs Hamn.

”Vårt samarbete med Nowhere Networks är verkligen en vinn-vinn-vinn-relation. Alla parter drar nytta av detta och särskilt våra rederikunder som kan använda en trådlös tjänst för höghastighetsinternet som kan användas för både affärskritiska IT-system och för resenärer ombord som vill använda internet för arbete eller för att kommunicera med vänner och familj”, säger Mikael Simonsson, IT-chef, Trelleborgs Hamn.

“Vi är mycket nöjda och glada över detta samarbete. Vårt kompletta servicekoncept, inklusive allt, är en komplett långdistanslösning för radiobaserad internetanslutning för den maritima industrin, och för rederikunderna i Trelleborgs Hamn kommer detta att ge stora möjligheter”, säger Asbjörn Frydenlund, vd, Nowhere Networks.