Contractor inför digital projekthantering och fakturering

Det breda utbudet av digitala lösningar fick Contractor att välja AddMobile. Foto: Contractor.

Contractor är byggföretaget med hjärtat i Norrland och över 100 års erfarenhet av byggbranschen. Företaget arbetar aktivt för att hitta nya, smarta sätt att lösa utmaningar och när Ann Karlberg, HR-ansvarig på Contractor, sökte efter en digital lösning för tidrapportering fann hon AddMobile.

– Det visade sig dessutom att AddMobile har fler digitala lösningar, bland annat arbetsorder. Efter kontakt med AddMobiles säljare, som förklarade systemet, växte vårt intresse ytterligare. Det var möjligheten att hantera flera lösningar i ett system som fick oss att välja AddMobile, säger Ann Karlberg.

Contractor, som till en början endast hade planerat att investera i digital tidrapportering, beslutade sig för att direkt lägga till det digitala projekthanteringsverktyget för arbetsorder samt digitala körjournaler. Lösningarna har bland annat resulterat i ett enklare och snabbare sätt för Contractor att fakturera mer precist mot sina kunder – inte minst inom mark och anläggning på Contractor Mark.

– En fördel för dem som arbetar inom anläggning är att de nu har fler lönearter att välja mellan när de rapporterar sin tid. Har medarbetaren arbetat med en maskin rapporterar de det, annars rapporterar de sin tid som anläggningsarbete. Rapporteringen gör det tydligare för oss i faktureringsunderlaget mot våra kunder eftersom kostnaden varierar beroende på arbetsmoment, säger Ann Karlberg.

De digitala lösningarna är idag en naturlig del av arbetsdagen och har fungerat så pass bra att Contractor tagit beslut om att utöka med fler tjänster från AddMobile. Denna gång handlar det om att få en bättre överblick över verktygsparken.

– Vi har länge pratat om att få bättre ordning på utrustningen. När jag upptäckte att AddMobile har lösningar för verktygshantering blev det en naturlig väg att gå för att utöka vårt samarbete. Att samla flera lösningar i ett system och på så sätt få en överblick över våra projekt är både smidigt och enkelt för alla inblandade, säger Ann Karlberg.