COMSA moderniserar järnvägen mellan portugisiska Beira och Alta

COMSA har gamla anor som går tillbaka till året 1891. Foto: COMSA

Den spanska företagsgruppen COMSA fortsätter att fokusera på den portugisiska järnvägsmarknaden. Genom sin infrastrukturavdelning och sitt portugisiska dotterbolag FERGRUPO erhöll gruppen en order till ett värde av 80 miljoner euro för modernisering av linjen Beira-Alta.

Dessutom omfattar ordern bygget av en järnvägsförbindelse till stationen Mealhada, som därmed integreras i det portugisiska järnvägsnätet och dess internationella nordkorridor.  Anslutningen är ett prioriterat projekt i Portugals strategiska transport- och infrastrukturplan.

Moderniseringen av Beira-Alta-linjens 33,7 kilometer långa bansträcka mellan Pampilhosa och Santa Comba Dão genomförs gemensamt av COMSA och FERGRUPO.

Sträckan, som ligger cirka 20 kilometer norr om staden Coimbra, löper österut genom kommunerna Mealhada, Mortágua och Santa Comba Dão.

Projektet omfattar upprustning av sträckans infrastruktur, byte och montering av nya spår och modernisering av luftledningar, signal- och telekommunikationssystem.

I beställningen ingår också reparations- och förbättringsåtgärder på 8 broar och i 10 tunnlar, modernisering och utbyggnad av stationsplattformar, däribland en utvidgning av stationen Mortágua.