Nu presenteras Landskronas största lekplats

Den totala kostnaden för lekplatsen beräknas bli cirka 15 miljoner. Fotograf: Skisser: Cowi

I början av nästa år är det byggstart för lekplatsen norr om Emaljgatan i Karlslund. Sommaren 2020 beräknas den stå klar för lek. Nu presenterar Landskrona stad visionsbilder på hur lekplatsen kan komma att se ut.

Under hösten 2018 höll stadsbyggnadsförvaltningen flera dialogmöten där barn och unga fick vara med och påverka utformningen av den nya lekplatsen i Karlslund. Totalt deltog barn från sex olika fritids i staden och byarna i mötena.

– Parkourutrustning var ett av många önskemål från unga tjejer i området och det kommer att bli verklighet. Vi har också tagit till oss deras idé om en scen där man kan dansa, spela musik eller bara sitta och umgås, säger Tora Broberg, stadsmiljöchef, Landskrona stad.

För de yngre barnen finns en spännande ”skog” att vandra genom med små hinder och kojor på vägen samt lekkullar, mindre rutschkana och gungor. För de äldre barnen finns bland annat en hög rutschkana, gungor och studsmattor. Det planeras också för en kickbikebana, en grillplats och matplatser där man kan äta medhavd fika. Lekplatsen kommer att utformas så att delar av den passar för barn med funktionsvariationer.

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna till den nya lekplatsen och hoppas att den kommer att locka barn från hela staden och byarna, säger Tora Broberg.

Den totala kostnaden för lekplatsen beräknas bli cirka 15 miljoner, varav 7,5 miljoner kronor kommer från Boverket. Lekplatsen planeras att vara klar sommaren 2020, och kommer att bli den största lekplatsen i Landskrona.