Gratisresor ska få bilister att pendla med buss och tåg

Foto: Skånetrafiken

Pendlarexperimentet är Skånetrafikens största satsning på att få nya kunder. 30 000 bilister får prova kollektivtrafiken gratis under två höstveckor.  Förhoppningen är att många av dem upplever fördelarna och fortsätter pendla med buss och tåg.

Skånetrafiken skickar nu ut inbjudningar till Pendlarexperimentet till cirka 200 000 bilägare. Under två veckor i slutet av oktober erbjuds de personer som uppfyller urvalskriterierna att åka gratis med Skånetrafiken. Målet är att omkring 30 000 bilister ska delta och att de sporras att fortsätta att resa med Skånetrafiken även efter testperioden.

− Vi vill att fler upptäcker vilken bra kollektivtrafik vi har i Skåne. Då kommer också fler att åka med oss. Vi har ett ökat fokus på att hitta nya kunder, inte bara förmå de befintliga kunderna att åka mer, säger Henrik Dagnäs, direktör för Skånetrafiken.

Skånetrafiken befinner sig i ett läge där besparingar måste gå hand i hand med nya satsningar.

− Vi måste gasa och bromsa samtidigt. Målet med Pendlarexperimentet är fler kunder och därmed möjligheter att utveckla kollektivtrafiken ytterligare, säger Henrik Dagnäs.