Fågelviksgruppen vinner anbud

Foto: Taxi Kurir

Fågelviksgruppens har tagit hem en upphandling som innebär att gruppens bolag Taxi Kurir och Taxi 020 får fortsatt förtroende att ta erbjuda ett helhetsansvar för resekedjan, det vill säga beställning, trafikledning, och trafikleverans av rullstolstaxi till 12 000 färdtjänstresenärer inom Stockholms läns landsting.

Fågelviksgruppens bolag Taxi Kurir och Taxi 020 har signerat avtal med Stockholms läns landsting att leverera beställning, trafikledning, och trafikleverans av rullstolstaxi till färdtjänstresenärer. Fågelviksgruppens uppdrag täcker samtliga 26 kommuner. Avtalsperioden sträcker sig från 1 april 2016 till 31 augusti 2018, med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning.

– Vi är jätteglada att Fågelviksgruppens bolag får fortsatt förtroende att erbjuda denna så viktiga service till funktionsnedsatta resenärer i Stockholms län, säger Magnus Klintbäck, vd för Taxi Kurir Stockholm

Av Stockholms läns 70 000 färdtjänstresenärer har 58 000 har tillstånd att resa med taxi och 12 000 med rullstolstaxi. Resenärerna med rullstolstaxi är i alla åldrar och reser inom trafiken antingen som färdtjänstresenärer eller som sjukresenärer. Under 2014 reste färdtjänstresenärerna, sjukresenärerna och tjänsteresenärerna totalt drygt 4 miljoner resor med Färdtjänsten, varav drygt 1 miljon resor avsåg rullstolstaxiresor. Rullstolstaxi omfattas av kundvalet som innebär att resenären själv har möjlighet att välja vilken leverantör man vill resa med utifrån de leverantörer som finns i den hämtkommun som är aktuell.