Ramböll köper amerikansk miljökonsult

Foto: News Öresund - Jenny Andersson

Ramböll har förvärvat det amerikanska konsultföretaget Environ. Environ har idag en kombinerad omsättning på 1,7 miljarder dollar med fler än 1 500 medarbetare i 21 länder.

– Att stärka vår portfölj inom miljötjänster och expandera till nya attraktiva regioner, särskilt Nordamerika, har varit en strategisk prioritering för oss sedan 2012. Förvärvet av ENVIRON är en viktig milstolpe. Vi skapar en fantastisk plattform för framtida tillväxt och Ramböll tar ett stort steg mot att bli en verkligt global konsult, säger Ramboll Groups vdJens-Peter Saul, i ett pressmeddelande.

– Sammanslagningen med Ramböll ger oss en ännu starkare position för att fortsätta arbetet med de mest utmanande miljö- och hälsoproblemen, däribland följderna av den globala urbaniseringen, klimatförändringar och resursknapphet. De utmaningar som samhället står inför idag har aldrig varit större. Samarbetet ger Ramböll och Environ en idealisk position att utveckla samhället ur ett globalt perspektiv och att möta kunderna i dessa utmaningar, säger Environs vd, Stephen Washburn, i ett pressmeddelande.