Israeliska tåg utrustas med ETCS Level 2-teknik

ETCS Level 2-teknik säkerställer, enligt Alstom, optimal linjekapacitet genom att förutse och anpassa hastigheten på tågen genom kontinuerlig styrning och övervakning via ett radiobaserat signalsystem. Foto: Alstom

Israels bestånd av rullande materiel på järnvägen kommer att utrustas med ETCS-Level 2-utrustning.

Israel har tilldelat Alstom kontraktet, som är värt 45 miljoner euro, för konstruktion, leverans, installation, testning och igångsättning av systemet.

ETCS Level 2-signalutrustning kommer att installeras på Israel Railways hela befintliga flotta, som består av 192 tåg, med möjlighet att rusta upp ytterligare 34 tågsätt.

Projektets utformning förväntas börja i januari 2019 och projektledningen kommer att genomföras av Alstom, med avslutad installation senast om två år.

Atlas-lösningen, som också kommer att levereras till israeliska järnvägen, är ett komplett system för optimal effektivitet och säkerhet.

Systemet kommer att bidra till att förbättra driftsäkerheten. Det erbjuder en flexibel och uppgraderbar design och är kompatibel med energisparande färdprofiler.

Alstom, som har varit en aktiv partner i Israel i mer än 25 år, har deltagit i betydande järnvägsprojekt och företaget har engagerat otaliga lokala företag och anställt hundratals arbetare.

- Passagerarna kan vara säkra på att de kommer att resa säkert med denna toppmoderna lösning. Alstom vill fortsätta bidra till utvecklingen av järnvägsindustrin i Israel. Vi är övertygade om att vårt Atlas-system kommer att gynna Israel Railway verksamhet och öka kundernas reseupplevelse, säger Didier Pfleger, Alstoms Senior Vice President för Mellanöstern och Afrika.