Alstom levererar ETCS för underhållsfordon i Schweiz

Hittills har Alstom utrustat totalt 8 200 spårbundna fordon över hela världen med ETCS. Foto: Harsco Rail Europe

Harsco Rail Europé´s underhållsfordon, som används inom det schweiziska federala järnvägsbolaget, SBB:s linjenät, kommer att utrustas med Alstoms ETCS-system ATLAS 200 Baseline 3.

- Vi utvecklar ständigt våra signalsystem och ser fram emot att kunna ge Harsco och vår långsiktiga kund SBB en framtidsbeständig lösning. Som marknadsledande inom området ETCS-system i Europa är vi pionjärer i dagens digitala järnvägsvärld, säger Gian Luca Erbacci, Senior vice VD i Alstom i Europa.

ETCS är en viktig del av ett driftskompatibelt och säkrare järnvägssystem i Europa. Det garanterar efterlevnaden av standarsnormer när det gäller hastighetsbegränsningar och signalstatus. ETCS-systemet ATLAS 200 från Alstom optimerar, enligt företaget, linjekapaciteten i full säkerhet genom att förutse och anpassa tågets hastighet med hjälp av kontinuerlig styrningskontroll och övervakning via ett radiobaserat signalsystem.

Hittills har Alstom utrustat totalt 8 200 fordon över hela världen med ETCS i form av över 3 200 kommersiella tjänster och undertecknat 18 000 kilometer rälskontrakt i form av över 7 000 kommersiella tjänster. Enbart i Schweiz har Alstom utrustad cirka 500 befintliga SBB-fordon med ETCS under de senaste åren. För Deutsche Bahn har Alstom monterat ETCS-systemet till större delen av koncernens ICE-flotta.