Signify levererar belysningslösningen till nya Förbifart Stockholm

E4 Förbifart Stockholm är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Foto: Signify

Rätt belysning i en tunnel  gör en enorm skillnad för säkerheten och upplevelsen du får när du kör genom en lång tunnel. Signify, tidigare Philips Lighting, kommer att leverera belysningslösningen till nya Förbifart Stockholm som binder ihop norra och södra Stockholm.

E4 Förbifart Stockholm är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt genom tiderna och binder samman norra och södra Stockholm. Av vägens 21 kilometer går drygt 18 kilometer i tunnel med varsitt tunnelrör i vardera färdriktning, vilket ökar säkerheten. Tunneln planeras att öppna för trafik 2030.

Signify kommer att leverera Philips Luma gen2-gatlyktor utanför tunneln och Philips TubePoint gen2-armaturer i tunneln.  Tunnelarmaturerna hanteras och styrs via styrsystemet Philips TotalTunnel. Detta är en komplett belysningslösning med högkvalitativ LED som ger enhetlig belysning med begränsad bländning, vilket gör det mer behagligt att köra genom tunneln. Med denna lösning kommer också övergången mellan dagsljus och tunnelbelysning bli så naturlig som möjligt.

– Anledningen till varför Bravida valde Signify som leverantör till detta projekt är för att de har den bästa och mest prisvärda lösningen som uppfyller kraven i köpprocessen. En annan viktig aspekt är relationen vi har byggt upp över flera år både lokalt och centralt. Signify har levererat ett antal lyckade projekt så som Norra och Södra Länken i Stockholm till Trafikverket. Förutom lättinstallerade, effektiva och högkvalitativa armaturer känns det tryggt att de har levererat liknande styrsystemslösningar som kommer att krävas i denna tunnel, säger Anders Ingels från Bravida.

– Vi är mycket stolta över att ha vunnit detta kontrakt med Bravida för att leverera belysningen till Förbifart Stockholm. Vi ser fram emot att återigen leverera våra belysningslösningar för att ge en bättre körupplevelse. Rätt belysningslösning i en tunnel är avgörande för säkerheten och upplevelsen du får när du kör så många kilometer under jord, säger Hans Gyllner, Sales Manager på Signify i Sverige. Den ansvariga KAM för projektet är Tommy Törnqvist.