Startar flyglinje från Nederländerna till Scandinavian Mountains Airport

Nederländska BBI-Travel återlanserar flyglinjen Groningen - Scandinavian Mountains Airport. Foto: Scandinavian Mountains Airport.

Nederländska BBI-Travel återlanserar flyglinjen till Scandinavian Mountains Airport. Två dagar per vecka, torsdagar och söndagar, kan holländare nu via Groningen Airport Eelde ta sig till Sälenfjällen och Trysil där man kan njuta av riktig vinter och skidåkning. Flygningarna sker i samarbete med det danska flygbolaget Great Dane Airlines som kommer att använda sig av flygtypen Embraer 195 med plats för 118 passagerare.

– Det är otroligt glädjande att kunna presentera den här återlanseringen. Tanken var att komma i gång med den här linjen redan förra vintersäsongen men pandemin satte dessvärre tvärstopp för planerna. Nu ser läget bättre ut och det känns kul och hoppfullt att vi kan komma i gång. Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Nederländerna är en viktig marknad för oss. Vi vet att många holländare älskar snö och vintersport. I kombination med våra korta transfertider till skidanläggningarna och en förstklassig alpin familjeprodukt ger det oss ett bra utgångsläge som vi ska ta tillvara på. Vi vet också att holländare älskar fjällvandring och det vi kan erbjuda under sommaren och hösten. Det gör att det här samarbetet med BBI känns extra spännande i vår satsning på att få i gång trafik året runt, fortsätter Gunnar Lenman

– Något som många kanske inte tänker på är att den här linjen även öppnar upp möjligheter för oss som bor i regionen att snabbt och enkelt kunna ta oss ner till de norra delarna av Nederländerna som är ett populärt och otroligt vackert resmål, avslutar Gunnar Lenman.