Swerock växer i Luleå

Förvärv stärker Peabs marknadsposition inom asfalt, ballast och betong i Norrland. Foto: Swerock

Swerock fortsätter att växa genom förvärv av betong- och ballastverksamhet i Luleåområdet. Den förvärvade verksamheten omsatte cirka 60 miljoner svenska kronor 2020 och hade fyra anställda.

Förvärvet innefattar två täkter, Näverberget och Persön, och en betongfabrik i Luleåområdet samt ett antal fordon och maskiner från Snells. Förvärvet stärker Peab i området och innebär synergier för såväl Swerock som Peab Asfalt. Swerock har sedan tidigare en täkt centralt i Luleå. Peab Asfalt, systerbolag till Swerock inom Peabkoncernen, har asfaltverk i den ena täkten, Näverberget.

– Med detta förvärv välkomnar vi fyra nya medarbetare och stärker Peabs marknadsposition inom asfalt, ballast och betong i Norrland. Vi skapar även förutsättningar för att utveckla en återvinningsverksamhet där återvunnet material återförs i tillverkningen av nya produkter, säger Patrik Silfvernagel, regionchef Norrland, Swerock och Peab Asfalt.

Ballastverksamhet är nära kopplad till samhällsutvecklingen både vad gäller anläggnings- och byggprodukter. Med lokal närvaro minskar även transporterna till fördel för miljön.