SLP siktar mot börsen

Från årsskiftet tillträder Peter Strand som vd i SLP. Foto: SLP

Huvudägarna till fastighetsbolaget Swedish Logistic Property – SLP – har fattat ett inriktningsbeslut om att börsnotera bolaget och det snabbväxande bolaget har redan påbörjat arbetet med att göra bolaget redo för en kommande notering. Siktet är inställt på Stockholmsbörsens huvudlista och planen är att en notering ska kunna genomföras under början av 2022.

– Vi har på kort tid tagit SLP från att vara en relativt okänd fastighetsaktör till att bli en seriös utmanare på lager- och logistikfastigheter. Vi vill fortsätta stärka SLP:s roll som en självklar aktör inom lager och logistik i Sverige. För att kunna hålla en fortsatt hög tillväxttakt och för att kunna utveckla bolaget på ett optimalt sätt är vi övertygade om att en noterad miljö är rätt väg för bolaget, säger Peter Strand som är en av grundarna av SLP.

Det snabbt växande bolaget har tidigare gjort ett antal personalförstärkningar i den operativa ledningen av bolaget. Bland annat tillträder Tommy Åstrand, med mångårig erfarenhet från noterade bolag, som CFO i SLP vid årsskiftet. Nu genomförs ytterligare förändringar av bolagets styrelse och ledning i syfte att stärka bolaget inför en kommande notering.

Från årsskiftet tillträder Peter Strand som vd i SLP. Peter Strand har sedan starten av bolaget varit styrelseordförande i bolaget, men tar nu en mer aktiv roll som vd. Peter Strand har haft motsvarande roll i de tidigare börsnoterade bolagen Victoria Park och Tribona. Han har dessförinnan lång erfarenhet från fastighetsbranschen med anställningar i bland annat Annehem och Akelius på meritlistan.