Nytt logistikcenter i Göteborgs Hamn

Illustration: Krook & Tjäder

Bygget av DB Schenkers nya logistikcenter i Göteborgs Hamn har kommit halvvägs. I december ska det 24 000 kvadratmeterstora lagret stå klart.  

- Intresset från kunderna är mycket stort, det är tydligt att det finns en stor efterfrågan på lager och logistik kring Göteborg, säger Mats Olsson, VD, Schenker Logistics AB.

Göteborgs Hamn bygger ett nytt logistikcenter för transport- och logistikföretaget DB Schenker. Lagret kommer främst att hantera importgods som ska transporteras vidare till de svenska slutkonsumenterna. Byggnationen har pågått sedan januari och nu står lagret halvvägs klart.

- Byggnadsarbetet löper på enligt plan och inom de närmaste veckorna är väggar, golv och tak uppe. Under sommaren kommer vi att gjuta 20 000 kvadratmeter golv. Det blir en modern logistikhall miljöklassificerad enligt Green Building, säger Henrik Bergman Affärschef, NCC Construction.

Närheten till hamnen och övriga infrastruktur gjorde att DB Schenker valde Göteborg som etableringsort.

- Göteborg har ett idealiskt logistikläge för import. Härifrån kan vi garantera leveranser till storstadsområdena Stockholm, Oslo, Malmö/Köpenhamn och Göteborg inom ett dygn, säger Mats Olsson.

Göteborgs Hamn har utvecklat projektet i nära samarbete med DB Schenker som kommer att hyra lokalen och NCC, som bygger fastigheten. När byggnaden är på plats räknas verksamheten sysselsätta mellan 100 och 150 personer.