Milence gör debut i Sverige med ny laddplats i Varberg

Visionsbild av laddplatsen i Varberg. Foto: Milence

Företaget Milence, med delägarskap av Daimler Truck, TRATON GROUP och Volvo Group, introducerar nu sin första laddstation i Norden, placerad i Varberg. Denna investering utgör en del av det första omfattande, offentliga nätverket av laddstationer för eldrivna tunga lastbilar och bussar i Europa.

Laddstationen i Varberg, likt alla företagets laddstationer, kommer att vara tillgänglig för batteridrivna lastbilar och bussar från alla tillverkare. Stationen är belägen vid en rastplats nära avfart 55 längs E6, mellan Göteborg och Malmö. Stationen kommer inkludera en lounge, dusch och toaletter, samt närhet till restauranger.

Anja van Niersen, vd för Milence, kommenterar etableringen i Sverige;

– Vi har nyligen presenterat våra expansionsplaner i Europa, och jag är stolt över att nu kunna offentliggöra vår första laddstation i Norden. Varberg är en strategisk logistikknutpunkt, belägen mellan Göteborg och Malmö. Vi siktar på att bidra till miljövänlig transport genom att etablera kraftfulla laddningsstationer över hela Europa, och denna etablering är en viktig del av vår strategi. Vi avser att expandera till fler platser under året och de kommande åren. Många av dessa platser har redan säkrats genom avtal och är under utveckling.

Etableringen sker i två faser 

Inledningsvis är anläggningen utrustad med fyra högpresterande CCS-laddare (Combined Charging System), där varje laddare kan leverera upp till 400 kW. 

Fas två kommer att omfattas av ytterligare laddstationer. Förutom CCS-laddare planerar Milence att så snart tekniken blir tillgänglig att utöka laddmöjligheterna och installera sex stycken Mega Combined Charging Systems (MCS)-laddare.

b
Visionsbild Foto: Milence