Premiär för Circle K:s två mobila laddstationer

Foto: Circle K

För att kunna möta behov av laddning utifrån säsong och skiftande efterfrågan lanserar Circle K två mobila laddstationer. De placeras inledningsvis vid kedjans stationer i Ljusdal och inom kort Mora, och kommer därmed stötta upp den eldrivna fjälltrafiken inför påsklovet.

Företaget bygger ultrasnabba laddare i tredubblad takt över hela landet, och som komplement lanseras nu två mobila laddstationer som kan placeras tillfälligt på olika platser. Konceptet testas nu med start i Ljusdal samt inom kort Mora inför påskens ökade efterfrågan bland fjällresenärer.

– Tanken med dessa mobila enheter är att de ska kunna flyttas runt. Det kan handla om säsongslägen, lägen vi vill testa eller lägen vi ser en stor potential på men som det tar lång tid att få en nätanslutning till, säger Jenni Alterling, Sr. Manager E-mobility på Circle K.

De mobila laddarna är enkla att installera och kräver minimalt markarbete, och de har en inbyggd batterilagring vilket innebär att endast en nätanslutning med lägre kapacitet behövs. Varje enhet har två laddare, som tillsammans kan ta emot fyra bilar för samtidig laddning, med en total kapacitet på 300 kW.

Vi har sett behov av en laddlösning som kan komplettera vårt nätverk genom att fylla flera syften. Vi testar nu användarvänlighet och funktion på dessa två platser för att maximera flexibiliteten som de nya laddarna innebär, säger Per Selin, Sr. Manager Real Estate Development på Circle K.

De mobila laddstationerna kommer att synas i Circle K Charge-appen, som visar tillgängligheten samt typ av laddare för samtliga kedjans laddplatser.