Molnlagring genererar ohanterliga datamängder

Data som molnlagringen producerar blir allt svårare att hantera och analysera. Arkkvbild

Software Intelligence-företaget Dynatrace har genomfört en global undersökning bland 1303 vd:ar och seniora moln- och IT-driftschefer i stora organisationer. Resultaten visar den övergång till molnbaserade arkitekturer som pågår medför att den enorma mängden data som genereras överträffar nuvarande lösningars kapacitet för meningsfulla analyser. CIO:er menar att deras team förlitar sig på flera olika övervaknings- och dataanalyslösningar för observerbarhet och säkerhet.

– Multicloud och molnbaserade arkitekturer är avgörande för att hjälpa organisationer att uppnå sina digitala transformationsmål. Medan organisationer drar nytta av den flexibilitet och den omfattning som de här teknologier ger, blir explosionen av den observerbarhets- och säkerhetsdata som de producerar allt svårare att hantera och analysera. Som ett resultat har de svårt att uppnå den säkerhet och prestanda de behöver för sina digitala tjänster, säger Bernd Greifeneder, grundare och Chief Technology Officer på Dynatrace.

– När datamängden är enorm är datapunkter betydligt mer värdefulla när de behåller sitt sammanhang, vilket är anledningen till att företag anstränger sig så mycket för att försöka korrelera olika dataströmmar. Men dagens manuella tillvägagångssätt är för reaktivt och långsamt, och missar de viktigaste insikterna. Här är AI och automatisering avgörande och det är viktigt att kunna samordna all data.

Rapporten är baserad på en global undersökning av 1 303 CIO:er och seniora IT-anställda som arbetar med moln- och IT-driftshantering i företag med mer än 1 000 anställda och är utförd av Coleman Parkes på uppdrag av Dynatrace. Urvalet inkluderade 200 respondenter i USA, 100 i Latinamerika, 603 i Europa, 150 i Mellanöstern och 250 i Asien och Stillahavsområdet.