Mestergruppen köper VVS Norge

VVS Norge som bedriver verksamhet inom VVS, VA och sprinklerinstallationer. Foto: VVS Norge

Mestergruppen, med kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia i Sverige, förvärvar VVS Norge som bedriver verksamhet inom VVS, VA och sprinklerinstallationer.

– Vi är glada över att VVS Norge nu är en del av Mestergruppen då vi passar bra ihop. Vi har en liknande kultur, baserad på medlemsföretag med hög yrkeskompetens. Båda sysslar med att utveckla starka varumärken och kedjekoncept som medlemmarna använder för att vinna marknadsandelar. Med VVS Norge kan vi erbjuda ännu bättre produkter och tjänster till våra kunder inom nybyggnation och renovering av bostäder och fritidshus, säger Mikkel Sandvik, vd för Mestergruppen.

VVS Norge bildades 2018 som ett medlemsägt aktiebolag och omsätter i dagsläget ca. 4,7 miljarder kronor. Verksamheten består av bolag som bedriver verksamhet inom VVS, VA och sprinklerarbeten. Utöver detta ingår även VVS Norge Partner som driver verksamhet inriktad mot rörmokare.

Thorbjørn Theie, vd för VVS Norge, ser fram emot att bli en del av Mestergruppen.

– Det här är en väldigt bra lösning för oss. VVS Norge bildades för att öka lönsamheten och konkurrenskraften för norska VVS-företag. De senaste åren har medlemsföretagen i VVS Norge levererat goda resultat och jag är imponerad av allt vi har åstadkommit tillsammans. Vi är nu redo för ytterligare tillväxt och ser fram emot att få Mestergruppen som nya ägare. De har en ambitiös vision för framtiden och vi vill vara med i den här utvecklingen, säger Theie.