Tobias Strömdahl - årets betongentreprenör

Peabs platschef Tobias Strömdahl utsedd till Årets betongentreprenör. Foto: Peab

Peabs platschef för nybyggnationen av Liljevalchs+, Tobias Strömdahl, är Årets betongentreprenör enligt juryn på den årliga Betonggalan. I sin motivering lyfte juryn bland annat fram Tobias driv att lyckas med detta komplicerade och avancerade projekt med platsgjutna och synliga väggar, golv och tak som kräver bred kunskap om betongens egenskaper.

Varje år hyllas en betongentreprenör som bidragit till att ett speciellt projekt fått ett utmärkt betongutförande, estetiskt och funktionellt eller på annat sätt bidragit till gjutteknikens utveckling. I år vann Peabs Tobias Strömdahl utmärkelsen. Tobias kommenterar det projekt som låg till grund för vinsten.

– Byggnaden är helt platsgjuten i betong med ett stort antal detaljlösningar. Det har varit en otroligt krävande process eftersom mycket är nytt och inte har utförts på det här sättet i Sverige tidigare. Alla installationer som el, säkerhet och ventilation, är ingjutna i betongen för att inte synas. Att bygga på det här sättet kräver avancerad planering och ett upplägg där minsta detalj är genomtänkt.

– Gjutningen av taket var ett extra utmanande moment. Jag är stolt över hur vi fått ihop alla delar på ett fantastiskt fint vis. Liljevalchs+ består av tre våningar som sammankopplats med huvudbyggnaden via en glasgång. Här har vi fått visa vilken enastående kunskap vi har när det gäller just betong.