Verizon Business och Mastercard i samarbete om 5G

Verizon Business och Mastercard ingår partnerskap för att ta 5G till den globala betalningsbranschen. Arkivbild

Verizon Business och Mastercard sjösätter ett strategiskt partnerskap som förväntas driva transformerande lösningar för det globala betalnings- och handelsekosystemet. Från kontaktlös shopping och autonom kassateknik till molnbaserade Point of Sale-lösningar. Mastercard och Verizon Business kommer samarbeta för att leverera skalbara innovationer som driver branschen framåt och skapar nya upplevelser för både konsumenter och företag. Verizon och Mastercard kommer arbeta tätt ihop för att frigöra kraften bakom uppkopplingsmöjligheterna med Internet of Things-sensorer, med edge computing i nästintill realtid, för att driva fintech-, betalnings-, och bankbranscherna framåt, utöver arbetet med att armera små- och medelstora företag med hyperautomatiserade och uppslukande handelsupplevelser. Detta innefattar:

– Affärsbehov och konsumentkrav fluktuerar konstant. En kritisk komponent för långsiktig framgång är förmågan att kunna vara flexibel och kunna linjera sig med strategiska finans- och betalningspartners som har verktygen och egenskaperna för att kunna driva branscherna framåt, säger Sampath Sowmyanarayan, CRO, Verizon Business.

– Att sammanföra Verizons ledande IP-nätverk och transformerande 5G-teknologi med Mastercards djupa branschexpertis, ledande tjänster och lösningar, tillsammans med en stark hängivenhet till att driva innovation, ger ett partnerskap som perfekt överensstämmer med vad vi strävar efter att uppnå på Verizon och kan skapa lösningar som ritar om spelplanen.

På Mastercards Tech Hub i New York City, i Flatiron-distriktet, kommer Mastercard och Verizon testa och bädda in 5G för att accelerera innovations- och samarbetstakten. Tillsammans planerar Mastercard och Verizon att utforska 5G och Mobile Edge Computing-teknik och användarfall, samtidigt som de också förbättrar den övergripande upplevelsen för Mastercards anställda.

– Teknologi på uppgång, såsom 5G och Mobile Edge Computing, kommer utan tvekan omforma hur vi interagerar med varandra, vilket gör dessa utbyten än mer kritiska. Det gäller framför allt pålitligheten till betalningar och att vi kan förutspå framtida förändringar, säger Linda Kirkpatrick, president, North America på Mastercard.

– Genom detta samarbete kommer Mastercards och Verizons plattformar, vilka sammanför miljarder konsumenter, företag, banker och myndigheter runt om i världen, att bli en drivande kraft bakom ett transformerande skifte.