Trafikverket upphandlar IT-infrastruktur

Vi är stolta över att leverera IT-tjänster till Trafikverket, säger Sergio de Brito, vd för Sogeti Sverige.

IT-konsultföretaget Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, har som enda leverantör vunnit Trafikverkets nya ramavtalsupphandling gällande IT-tjänster för applikationsutveckling och applikationsförvaltning. Avtalet sträcker sig initialt över fyra år och kanförlängas i maximalt ytterligare tre år.

Trafikverket ser över sina behov inom sin IT-verksamhet och har nu tecknat ramavtal med en utvald leverantör i Sverige – Sogeti Sverige med verksamhet på 20 orter runt om i landet. Ramavtalet hanterar avrop av resurser och team för applikationsutveckling och applikationsförvaltning inom Trafikverkets IT-verksamhet. Avtalstiden är fyra år. Den totala inköpsvolymen uppgår som högst till 2,3 miljarder kronor över den maximala avtalstiden på sju år.

De fokuserade effekter som Trafikverket vill uppnå med det långsiktiga samarbetet med Sogeti är:

  • Ökad skalbarhet inom applikationsutveckling och applikationsförvaltning
  • Ökad innovation
  • Ökad kostnadseffektivitet
  • Minskad risk

– Vi är otroligt stolta över att leverera IT-tjänster för applikationsutveckling och -förvaltning till Trafikverket via det nya ramavtalet. Vi ser fram emot att vara en proaktiv, innovativ och agil partner, med en leveransförmåga av hög kvalitet, som ger tillgång till hela vår koncerns omfattande tjänsteportfölj. Våra experter och team, 100 procent fokuserade på att skapa värde snabbt och på ett kostnadseffektivt sätt, står redo att stötta Trafikverkets digitaliseringsresa under de närmaste sju åren, kommenterar Sergio de Brito, vd för Sogeti Sverige.